Toto je archivní web ročníku 2009. Aktuální ročník festivalu Varhany znějící naleznete zde →
 

Varhany znějící * 2009

Varhanní festival představující památné varhany ve Slaném a Velvarech


Putování za historickými varhanami

Putování s varhaníkem a organologem pražské arcidiecéze P. Černým za památnými varhanami ve Smečně, Peruci, Budenicích a Zlonicích.

Sobota 5. září 2009 od 9 do 17 hodin.

Harmonium v Budenicích Varhannímu festivalu Varhany znějící 2009 bude v sobotu 5. září 2009 předcházet Putování za historickými varhanami. Spolu s varhaníkem a jedním z organologů pražské arcidiecéze Pavlem Černým,  který také „Putování“ po odborné stránce připravil, se vydáme na čtyři
místa – Smečno, Peruc, Budenice a Zlonice, kde se seznámíme se vzácnými historickými varhanními nástroji.

Ty mnohdy neprávem unikají naší pozornosti, neboť se nenacházejí v centrech kulturního dění. Nezapomeňme však, že velká tradice českého muzikantsví (české hudební kultury) pochází právě z těchto malých míst, a to díky působení kantorů – varhaníků kostelních kůrů i v té nezapadlejší vísce Čech.

Hlavním organizátorem Putování za varhanami je odbor kultury MěÚ Slaný, kam se také můžete obracet s případnými dotazy.

MP3 ukázky z Putování za historickými varhanami 

Odjezd v sobotu 5. září 2009 v 9 hodin z autobusové zastávky v Šultysově ulici (U Váhy) ve Slaném. Návrat přibližně v 17 hodin na místo odjezdu. Cena 250 Kč na osobu zahrnuje cestu autobusem, oběd v restauraci na Peruci, odborný výklad a koncertní ukázky.

Připojit se k výpravě je možné i individuálně (s vlastní dopravou). V tom případě se prosím ohlašte před vstupem do jednotlivých kostelů u vedoucího výpravy. Individuální vstupné je pak 40 Kč za jednu prohlídku, nebo 120 Kč za všechny prohlídky.

Předběžné přihlášky prosím posílejte do konce července na e-mail: hornak@meuslany.cz nebo volejte na telefon 312 511 271.

Fotogalerie z Putování za historickými varhanami 

Odkazy

Na začátek stránky


Archiv
Varhany znějící 2016
Varhany znějící 2014
Varhany znějící 2012
Varhany znějící 2011
Varhany znějící 2009
Varhany znějící 2001

Aktuální ročník festivalu

Festival Varhany znějící 2009 pořádá město Slaný a město Velvary ve spolupráci s Mezinárodním festivalem Free Organ World – Pražské varhany.

Součástí mezinárodního varhanního festivalu Varhany znějící 2009 je také Putování za historickými varhanami. Zúčastněte se také příjemného výletu a seznamte se s vzácnými varhanami v okolí Slaného! | Program Putování »

Festival se koná pod záštitou starosty města Slaného Iva Rubíka a starostky města Velvary Jitky Linhartové.

Královské město Slaný

Královské město Velvary

Odbor kultury MěÚ Slaný
© Královské město Slaný 2009

Královské město Slaný

Starý web: Varhany znějící 2001