Toto je archivní web ročníku 2011. Aktuální ročník festivalu Varhany znějící naleznete zde →
 

Varhany znějící * 2011

Varhanní festival představující památné varhany ve Slaném, Budenicích a Vraném


Gabriela Eibenová, soprán (CZ)

Ave, organorum inventio

Kostel Nar. sv. Jana Křtitele ve Vraném, pondělí 9. května v 19.30
Na varhany fy Rejna-Černý (1895) hraje Adam Viktora (Praha, CZ)
Zpívá Gabriela Eibenová – soprán (Praha, CZ)

Gabriela Eibenová Sopranistka Gabriela Eibenová absolvovala Pražskou Konzervatoř, soukromě studovala u Libuše Tomiškové a Magdaleny Hajóssyové v Praze a u Julie Kennard na Royal Academy of Music v Londýně. Ke staré hudbě ji přivedl anglický tenorista a pedagog James Griffett. Věnuje se především koncertní činnosti, je často zvána jako sólistka mezinárodních souborů staré hudby, jejími kolegy byli mnozí renomovaní umělci jako I. Partridge, E. Tubb, M. Kožená, P. Kooij, E. L. Banzo, S. Standage, F. Deuter, La Fenice.

Gabriela Eibenová koncertovala na evropských festivalech Pražské Jaro, Musica Antiqua Brugy, Tage Alter Musik Herne a mnoha dalších. V roce 2000 spoluzaložila vokálně-instrumentální soubor specializující se na starou hudbu, Ensemble Inégal, s nímž úspěšně nahrává a koncertuje na českých i zahraničních pódiích.

Vedle svých aktivit na poli staré hudby se Gabriela Eibenová věnuje také písňové tvorbě, soudobé hudbě, koncertní činnosti se symfonickými tělesy (Česká Filharmonie, Südwestfunk Freiburg, Pražský komorní orchestr) a divadelní práci (Státní opera Praha, Opera v Plzni, Liberci, pražské Divadlo Archa).

Realizovala bezpočet nahrávek pro Český rozhlas, podílela se na 20 CD nahrávkách, zpívala téměř ve všech evropských státech, Izraeli a Japonsku. (www.eibenova.com)

Na festivalových koncertech budeme pomocí dvou kamer přenášet obraz z kůru. Z pohodlí lavic v chrámové lodi tak budete mít možnost sledovat interprety při hře na kůru. Nenechte si ujít tento zážitek!

Koncerty se konají ve spolupráci s Mezinárodním festivalem Free Organ World – Pražské varhany a pod uměleckou záštitou jeho zakladatele, varhaníka Pavla Černého.

Mezinárodní varhanní festival Varhany znějící 2011, Slaný–Budenice–Vraný se koná pod záštitou starosty Královského města Slaného Iva Rubíka.

Na začátek stránky


English Information in English

Festival Varhany znějící 2011 pořádá město Slaný ve spolupráci s mezinárodním festivalem Free Organ World – Pražské varhany.

Archiv
Varhany znějící 2016
Varhany znějící 2014
Varhany znějící 2012
Varhany znějící 2011
Varhany znějící 2009
Varhany znějící 2001

Aktuální ročník festivalu

Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj


Mediální partnerVarhaníci on-line


Festival se koná pod záštitou starosty města Slaného Iva Rubíka

Královské město Slaný

Odbor kultury MěÚ Slaný
© Královské město Slaný 2010–11