Toto je archivní web ročníku 2014. Aktuální ročník festivalu Varhany znějící naleznete zde →
 

Varhany znějící * 2014

Festival představující památné varhany ve Slaném, Velvarech a Zlonicích & Petrovicích a Dolních Hbitech


Videa z koncertů festivalu Varhany znějící 2014 | 5. 12. 2014

Podívejte se na videozáznamy celých koncertů z 4. ročníku mezinárodního varhanního festivalu Varhany znějící 2014 – Slaný–Velvary–Zlonice & Petrovice a Dolní Hbity).

www.varhany.slansko.cz

videa 2001 a 2009 ¦ videa 2011 ¦ videa 2012

Na začátek stránky

Varhany znějící 2014 vycházejí na CD | 21. 11. 2014

Právě vychází hudební album tří kompaktních disků, které vás provede 5. ročníkem festivalu Varhany znějící 2014 Slaný–Velvary–Zlonice & Petrovice a Dolní Hbity.

Prostřednictvím živých nahrávek se můžete seznámit s historickými varhanami na Slánsku (Slaný, Velvary, Zlonice) a Sedlčansku (Petrovice, Dolní Hbity) tak, jak je během 5. ročníku mezinárodního varhanního festivalu Varhany znějící rozezněli čeští a zahraniční varhaníci. Každý koncert festivalu měl svou zvláštní dramaturgii a specifické zaměření. Kromě varhan tak můžete na nahrávkách slyšet varhanní pozitiv, varhanní portativy, různé typy virginalů, zobcové flétny, alpský roh, akordeon a jódlování.

Pro zájemce o CD – Varhany znějící 2014

Hudební album Varhany znějící 2014 představíme veřejnosti
ve čtvrtek 11. prosince 2014 v 19 hodin v klášterním kostele Nejsv. Trojice ve Slaném.
Na koncertu uslyšíte náš přední barokní soubor Capella Regia Praha, který řídí Robert Hug0. Společně s dalšími sólisty vystoupí i varhaník a patron festivalu Pavel Černý. Po skončení koncertu obdrží všichni posluchači zdarma album
tří CD — Varhany znějící 2014
Pozvánka
Počet posluchačů a zájemců o CD je limitován kapacitou kostela. 

Varhany znějící 2014 Slaný-Velvary-Zlonice & Petrovice a Dolní Hbity (titul CD) Varhany znějící 2014 Slaný-Velvary-Zlonice & Petrovice a Dolní Hbity (zadní strana) Varhany znějící 2014 Slaný-Velvary-Zlonice & Petrovice a Dolní Hbity (booklet)

Varhany znějící 2014 Slaný-Velvary-Zlonice & Petrovice a Dolní Hbity (label – CD 1) Varhany znějící 2014 Slaný-Velvary-Zlonice & Petrovice a Dolní Hbity (label – CD 2) Varhany znějící 2014 Slaný-Velvary-Zlonice & Petrovice a Dolní Hbity (label – CD 3)

Booklet k prohlédnutí

Na začátek stránky

Putování za varhanami – audio a fotogalerie | 7. 9. 2014

V sobotu 6. září 2014 se uskutečnilo Putování za historickými varhanami v okolí Slaného s organologem Štěpánem Svobodou a varhaníkem Jakubem Janštou. Podívejte se na fotogalerii a poslechněte si zvukové ukázky jednotlivých varhan.

Upomínkové grafiky pro varhanní festival | 25. 7. 2014

Podívejte se na právě dokončené upomínkové grafické listy – jeden pro sedlčanskou a druhý pro slánskou část festivalu – které pro mezinárodní hudení festival Varhany znějící 2014 připravil plzeňský výtvarník Milan Bauer.

Plakát na festival Varhany znějící 2014 | 20. 5. 2014

Plakát na mezinárodní hudební festival Varhany znějící 2014 ke stažení ve formátu PDF.

Varhany znějící 2014 – plakát

 

Na začátek stránky

Information about the festival in English | 18. 3. 2014

Browse or download the program brochure of the fifth year of the International Organ Festival, which introduces a remarkable organs around Slaný and Sedlčany. The Festival is organized by Přemyslovské Střední Čechy, o. p. s., MAS Sedlčansko, o. p. s, The Royal Town of Slaný and village Petrovice under the artistic patronage of the organist Pavel Černý.

Open publicationDownload publication (1,47 MB)

Na začátek stránky

Programová brožura | 18. 3. 2014

Prohlédněte si, nebo stáhněte programovou brožuru 5. ročníku festivalu Varhany znějící 2014

Prohlédnout publikaciStáhnout publikaci (4 MB)

Na začátek stránky

Vítejte na www.varhany.slansko.cz! | 15. 3. 2014

Vítejte na internetových stránkách pátého ročníku mezinárodního varhanního festivalu Varhany znějící 2014, který představí památné varhany ve Slaném, Velvarech a Zlonicích & Petrovicích a Dolních Hbitech.

Pátý ročník mezinárodního varhanního festivalu se v roce 2014 uskuteční díky dotaci z Programu rozvoje venkova ČR, kterou získaly Přemyslovské střední Čechy, o. p. s., ve spolupráci s MAS Sedlčansko, o. p. s. Partnery projektu jsou Královské město Slaný a obec Petrovice. Proto vám můžeme tentokrát představit památné varhany nejenom na Slánsku (Slaný, Velvary, Zlonice), ale též na Sedlčansku (Petrovice a Dolní Hbity), a to jak na hlavních koncertech – včetně možnosti zúčastnit se po registraci jednoho koncertu na Sedlčansku pro zájemce ze Slánska a naopak –  tak při putování za varhanami v obou regionech. V rámci zmíněné dotace se také uskuteční dvě rozsáhlé rekonstrukce varhan – Zlonice a Petrovice u Sedlčan – a oba opravené nástroje také samozřejmě uslyšíte na festivalových koncertech.

Festival se koná také díky podpoře farností Arcidiecéze pražské – Slaný, Zlonice, Smečno, Kralupy nad Vltavou, Petrovice u Sedlčan, Krásná Hora nad Vltavou a Maková-Smolotely.

Pátý ročník mezinárodního varhanního festivalu Varhany znějící 2014 pořádají Přemyslovské střední Čechy, o. p. s., MAS Sedlčansko, o. p. s., Královské město Slaný a obec Petrovice. Festival se koná pod uměleckou záštitou varhaníka Pavla Černého.

Na začátek stránky


Information in English Information in English

Archiv
Varhany znějící 2016
Varhany znějící 2014
Varhany znějící 2012
Varhany znějící 2011
Varhany znějící 2009
Varhany znějící 2001

Aktuální ročník festivalu


FESTIVAL POŘÁDAJÍ

Přemyslovské střední Čechy, o. p. s.

MAS Sedlčansko, o. p. s.


PARTNEŘI PROJEKTU

Královské město Slaný
Královské město Slaný

Obec Petrovice u Sedlčan
Obec Petrovice u Sedlčan


Mediální partnerVarhaníci on-line


Královské město Slaný

Odbor kultury MěÚ Slaný
© Královské město Slaný 2010–14